top of page

Kyly -laudeliinasta kaulahuivi?


I-ha-naa! Taas läpsähti postiluukusta uusin TAITO- lehti! Uuden taiton (hahaa, -Taiton taiton-) myötä lehdestä on minusta tullut varsinainen visuaalinen herkkupakkaus meille käsityöläisille, se on suoraan sanottuna eräänlainen karkkipäivä kun uusi alan lehti ilmestyy ;) NAM NAM.

Ja tällä kertaa minulla oli siinä ohje laudeliinaan nimeltä Kyly. Ja arvatkaapa mitä! Myös sen puuvilla-pellavainen loimi on varioitavissa!

Viime kesänä aloin ensimmäistä kertaa kokeilemaan miltä tuntuisi ja näyttäisi puuvilla-pellavaisten kaulahuivien valmistus. Ja niistä tuli aika kivoja!

Lankana Bockens-puuvillapellava (tex 80x2) on todennäköisesti pääosin tarkoitettu erilaisiin sisustustekstiileihin, etenkin keittiöön ja kylpyyn, mutta se pehmenee käytössä myös mukavaksi kesäasusteeksi jolla emäntä voi komeilla kylillä.

Kyllä! Meidän suomalaisten kutojien pitäisi minusta enemmän hemmotella myös itseämme omilla töillämme eli kutomalla myös itsellemme eikä vain kodeillemme ja niille oi niin vaativille lapsille ja lapsenlapsille ;) Etkö ole samaa mieltä?

Tässä tapauksessa kavensin 50cm laudeliina-loimen, (noin 25-35cm on minusta passeli leveys kesähuiville,) ja laitoin siihen kuteeksi loimilankaa, eli samaa Bockens puuvilla-pellavaa mutta kaksinkertaiseksi puolattuna.

Loppukäsittelynä joko pelkkä kunnon höyrysilitys tai ihan rehti koneessa pesu ja märkänä silitys. Se voi ensin tuntua kovalta, mutta käytössä se pehmenee (ainakin oman kokemuseni mukaan) tosi nopeasti kuitenkaan menettämättä ryhtiään.

Ja pakkohan se on myöntää; on nämä Suomen kesät nykyään sen verran vileitä, että se on ihan kiva olla ainakin yksi hyvä kesähuivi! Talvisin tämä toimii myös sisähuivina.

Sitten ei muuta kuin kokeilun intoa!

Kertokaapa minulle sitten mitä teitte ohjeesta! #susivillafortaito

Recent Posts
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page