top of page

Kolme vinkkiä kudonta-ohjeen varioimiseen!

Voi että! Minne se kevät menikään? Ai niin! Lapissa ei ollut kevättä tänä vuonna, vaan meille tuli heti talven jälkeen kesä ja melkoinen kesä on ollutkin! Sää on suosinut ainakin meitä jotka viihtyvät sekä tunturissa, että kotoisasti kotasavun äärellä kutoen.

Ja vautsi mikä kukinta täällä on ollut! Taaskaan ei ole tarvinnut kauas kurkistaa niin on saanut paljon ideoita uuien väriyhdistelmien löytämiseen; ja tietenkin kuviointiin!

Kuva: https://www.instagram.com/taitolehti/

Minulta ilmaantui tämän vuoden TAITO-lehdessä 2/2017 kudonta-ohje tyynyliinaan, joka kudottiin norjalaisella krokbragd tekniikalla. Ohjetta varten tein tällaisen hieman pelkistetymmän version sohvaan kauniisti istuvasta tyynystä mutta koska niisiminen ja kankaan rakentaminen on aikaavievää on minusta aina käytännöllistä jos yhdestä loimesta tekee mahdollisimman monikäyttöisen.

Minulla on vain yhdet kangaspuut työpajalla, eli teen yhtä loimea kerralla, ja olen siten ottanut tavaksi luoda sen verran leveät loimet, että niistä on varaa kaventaa moneen erilaiseen projektiin. Joskus saatan jopa vaihtaa kaidetta ja kokeilen kutoa sitä eri paksuisilla langoilla, myöhemmin tänä vuonna minulta on tulossa sellainen projekti, enemmän siitä syksyllä!

Tässä kolme eri ideaa, mitä minä satuin tekemään Juuret -ohjetta varioimalla:

Koska siksakki on ihanaa, kokeilin loimeen erilaisia pellavaisia ja puuvillaisia sekoitelankoja, itse asiassa sellaisia mitä minulta on jäänyt yli neuleista.

Ohjeen siksak-kuviota vastaavassa kaitaliinassa on kauniin hempeästi hohtavaa Schachenmayr SMC Cotton Bamboo -lankaa. Se laskeutuu todella kauniisti ja on silkinpehmeä. Sopiva oikein spessuihin teehetkiin!

Ohjeen teko on kovin kurinalaista hommaa, joten aina välillä on tarpeen myös revitellä, kuten tein tähän rajusti kavennettuun loimeen polkemalla juuri samaiseen Juuret ohjeeseen aivan satunnaisia kuvioita, käyttäen neljän eri väristä käsinvärjättyä lankaa, kahta väriä aina kerralla. Siitä tuli loppujen lopuksi pitkänpitkä kangaskaitale, joka minusta sopii kivasti moderniksi raanuksi keittiöön! (Tämä kappale on vain 25cm leveä mutta yli 2m pitkä).

Lopuksi kokeilin ihanaa Noro Tokonatsu puuvilla-silkki-viskoosi -sekoitetta.. kelta-sini-valkea väriyhdistelmä muistuttaa minua ihanista keväthangista kun varjot sinertävät ja hanki hohtaa. Tästäkin kappaleesta taitaa tulla sohvatyynynpäällinen, mutta ttaidanpa yhdistää siihen takakappaleeksi jonkun ihanan rustiikkisen puuvillakanvaksen.

Toivottavasti sinäkin saat paljon idoeita tekemästäni ohjeesta, ja pääset irrottelemaan oikein kunnolla; kolmella poljennalla ja värien vaihdolla saa jo vaikka ja mitä kuviota aikaiseksi!

Ja hei, jaathan instagramissa tai Facebookissa tekemiäsi projekteja, kaikkein ihaninta on nähdä mitä ohjeistani kudotaan!

Käytä vaikka hästäkkiä #susivillafortaito niin minäkin löydän ne!

Recent Posts
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page